Recept: gezonde wafels

Wie houdt er niet van, Belgische wafels met Nutella, aardbeien, slagroom, kersen en poedersuiker. Heel lekker maar niet heel gezond. Ik heb een recept gevonden waarmee je zonder schuldgevoel wafels als ontbijt kunt eten. In deze wafels zit amandelmeel en pompoen. Het recept komt uit the green kitchen travels. En is lekker met yoghurt en frambozen of voor een iets zoetere variant met ahornsiroop.

Ingrediƫnten voor 10 wafels (met 2 personen adviseer ik een half recept)

  • 500 gram ongezoete pompoenpuree (pompoen van ca. 700 gram gehalveerd in de schil met gesneden kant naar beneden en zonder pitten bij 200 graden een half uur in de oven. Daarna schraap je het vruchtvlees eruit)
  • 6 eieren
  • 250 ml. karnemelk
  • 120 ml. Water
  • 210 gr. Amandelmeel
  • 60 gram boekweitmeel (of andere meel zoals speltmeel)
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel kruidnagel gemalen
  • 0,5 theelepel zout
  • beetje boter of olie

Je kunt de losse kruiden ook vervangen voor 1 eetlepel koek- of speculaaskruiden

  1. Klop de eieren tot ze schuimen.
  2. Doe de overige ingrediƫnten, behalve de boter of olie bij de eieren en roer goed.
  3. Laat het beslag 15 minuten in de koelkast rusten.
  4. Zet het wafelijzer aan en vet deze in.
  5. Schep ongeveer 4 eetlepels van het beslag op het ijzer en sluit het deksel.
  6. Afhankelijk van het type wafelijzer zijn ze met een paar minuten klaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *