Recept: Bosbessenmuffins

Afgelopen week trakteerde ik mijn collega’s op deze bosbessen muffins. Ik noem ze zelf semi-gezond, omdat ze vol voedingsstoffen zitten en de suiker vervangen is voor een combinatie van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker. Het oorspronkelijke recept komt uit het kookboek Life in Balance van Donna Hay. Ik heb een paar aanpassingen gedaan.

Ingrediënten (voor 12 muffins)

  • 50 gram quinoavlokken
  • 50 ml melk (amandelmelk als je geen zuivel wil gebruiken)
  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 150 ml ahornsiroop (of een combinatie met honing)
  • 200 ml kokosolie
  • 300 gram bosbessen (vers of diepvries)

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed 12 muffinvormpjes met papieren vormpjes.

Meng quinoa met melk in een grote kom en laat 20 minuten weken. Meng de meel, het bakpoeder, de kaneel, suiker, vanille, het ei, de olie en de ahornsiroop met het quinoamengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor. Schep het beslag in de vormpjes. Zet 20-25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes en stort op een taartrooster om verder af te koelen.

Luchtdicht kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren en ingevroren (apart verpakt) 2 maanden.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *