Uncategorized
Bruisend Oldenzaal

Bruisend Oldenzaal

Afgelopen weekend was het de beurt aan de gemeente Oldenzaal. We hadden wederom een zonnig weekend. Samen met mijn buurvrouw Irene brachten we 2 dagen door in dit hippe stadje. Omdat het zo’n lekker weer was gingen we vanuit Enschede met de fiets, zodat we ook nog wat meekregen van de mooie omgeving. We kozen voor de toeristische route. Een stukje langer dan via de Oldenzaalsestraat, maar veel mooier. Keer op keer verwonder ik mij weer over het bijzonder mooie Twentse landschap op nog geen kwartier fietsen van huis. We fietsten o.a. een stuk door het Haagse Bos en kwamen via de Rodondendronlaan Oldenzaal binnen. Oldenzaal heeft een mooie groene stadsrand, een fijne binnenkomst via de oostkant. We fietsten via het centrum, waar de terrassen goed gevuld waren, naar onze B&B net buiten het centrum aan de Ootmarsumsestraat (www.ootmarsumsestraat.nl) We worden vriendelijk ontvangen door de bewoonster. In een uitbouw van de woning is de B&B ondergebracht. We hebben de beschikking over een woonkamer met goed gevulde koelkast, een slaapkamer en badkamer. En in de diepe tuin is een gezellig zitje gemaakt zodat we ook nog buiten van het mooie weer kunnen genieten. En de B&B blijkt over nog een verrassing te beschikken maar daarover later meer. We gaan direct na aankomst de stad in om te lunchen. En daarvoor heb je in Oldenzaal genoeg keuze. Er zijn veel gezellige terrassen en ook een ruime en gevarieerde keuze aan lunchrooms. Wij kiezen, hoe toepasselijk, voor lunchroom Blond. Op het kleine terras vinden we een plekje. Ik kies voor een broodje hete kip en Irene voor de zalm. Ik krijg een dikke plak vers brood en een grote portie kip. Een heerlijk broodje wat mij betreft. De zelfgemaakte taarten die op het uithangbord staan zijn ook heel aanlokkelijk, maar dat past er niet meer in. Het is tijd om te gaan winkelen. En dat kun je heel goed doen in Oldenzaal. Oldenzaal veel boetieks. We konden ze niet allemaal bezoeken. Een aantal boetieks wil ik hier nog wel onder de aandacht brengen. Mijn persoonlijk favoriet was Josephine. Een boetiek met tijdloze mode, fijne stoffen en op kleur gesorteerd (ik hou van overzichtelijke winkels) en ook met kleine maten. Verder is kasteelmode een aanrader als je goed geadviseerd wil worden en met een ruime keuze aan mooie merken. Daarnaast Morseltmode die zowel voor mannen als vrouwen een mooi aanbod heeft met iets meer uitgesproken mode, heel hip en zeer gevarieerd. Verder hebben we een bezoek gebracht aan Zand met trendy kleding voor een heel betaalbare prijs. Irene kon er ook goed slagen voor mooie sieraden. En als ik in de toekomst een nieuwe bikini of mooie lingerie nodig heb weet ik ook al waar ik moet zijn, namelijk bij Rendez Vous.

En van winkelen krijg je dorst, dus op zoek naar een fijn plekje op weg terug naar de B&B. Blijkbaar kwam het meisje in ons even naar boven, anders kan ik niet verklaren waarom we bij Shakes en Cakes terechtkwamen in plaats van ergens op een terras met een rosé. Alleen al de inrichting deed ons het glazuur van de tanden springen, maar ergens was het ook heel gezellig. Ik ging voor een zelf gemaakte Ice tea, die jammergenoeg niet heel koud was en Irene durfde een citrusshake aan. De shakes zijn op basis van softijs en worden als ware kunstwerkjes gepresenteerd. Bovenop de shake zat divers snoepgoed en een donut. En of dat nog niet genoeg was bestelde we ook nog een zoet borrelplankje. Beetje jammer dat we allebei niet van donuts houden maar de andere zoeternijen gingen er wel in. Ik hielp Irene met de ietwat zoete shake. Heel leuk adresje voor zoetekauwen (zoals mijn schoonzus Marieke 😉 en kinderen, maar voor mij eenmalig. Terug in de B&B namen we een lekker glas wijn dat al voor ons in de koeling was gezet. Op de achtergrond de klanken van Whitney Houston. (grote verzameling elpees aanwezig in het huisje)

Rond 19.00 uur fietsten we naar het restaurant waar we die avond gingen eten. Het restaurant, qua koken genaamd, bevindt zich in een voormalig fabrieksgebouw van het Geldermancomplex. De sfeer in dit industriële gebouw is super, evenals de bediening en het eten. Wij lieten ons verrassen met een 3-gangenmenu voor 35 euro. Terug in onze B&B moesten we natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten en dus nestelden wij ons in de bank, deden het scherm naar beneden en de beamer aan. De verrassing van dit appartement was wel een ware thuisbioscoop. En dus keken we voor het slapen gaan nog een feel good movie.

De volgende morgen, terwijl het zonnetje uitbundig scheen, liepen we eerst een rondje hard door Oldenzaal. Altijd een leuke manier om een vreemde stad te leren kennen. Na de douche wachtte ons het ontbijt. Warme broodjes, een croissant, verse jus, aardbeien, een gekookt eitje en divers beleg zorgden voor een uitgebreid ontbijt dat we natuurlijk buiten opaten. We bedankten de gastvrouw voor het fijne verblijf en stapten op de fiets voor de weg terug. Bij Svens baristo pikten we nog een high tea to go op voor onderweg. Een grote gevulde doos ging in de fietsmand, inclusief verse thee. Helaas hadden we geen thermoskan bij ons met heet water. We fietsten langs de Wilmersberg terug, een prachtig glooiend landschap, wel pittig met een stadsfiets en daarna dwars door de graslanden. Onderweg stopten we een aantal keer om van de high tea te genieten. In Losser stopte we voor een drankje, waar we via de Dinkel, langs de Duitse grens terugfietsten.

Oldenzaal is een leuke stad om een dagje te shoppen en te eten. Verder heeft de gemeente nog veel meer te bieden waar wij afgelopen weekend geen gebruik van hebben gemaakt, zoals het Hulsbeek, het Lutterzand en landgoed Kamps en tuincentrum Borghuis in Deurningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *