Even een hardlooppauze

Huh, ga je stoppen met hardlopen? Nee hoor, maar ik heb besloten dit jaar geen nieuwe hardloopdoelen te stellen. De reden is niet dat ik er geen zin in heb, de reden is simpelweg de tijd en dus de focus op andere doelen dit jaar. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk met voldoende aandacht doen. Iets wat ik jaren heb geprobeerd, waardoor alles half was. Oké ik liep een marathon, maar zeker niet altijd pijnvrij door een gebrek aan krachttraining. En ja ik had een enorme oogst, maar ik heb geen tijd gehad om al die groente te verwerken en de rest van de moestuin is een bende. En zo kan ik nog wel doorgaan met het halve werk. Dit jaar moet het anders.

Ik wil dit jaar heel graag de moestuin in orde hebben, zodat ik niet hoef te vechten tegen het onkruid en meer tijd over hou voor de leuke kanten van de moestuin, namelijk experimenteren met groente, fruit en kruiden en natuurlijk lekker koken. Verder gaan we dit jaar ook starten met de bouw van het huis. Dat wordt weliswaar door een aannemer gedaan maar we zullen ook e.e.a. zelf gaan doen. En tenslotte wil ik dit jaar de focus leggen op een fit lichaam en meer tijd besteden aan yoga en Pilates en het maken van gezonde voeding.

Trainen voor lange afstanden kost je al snel 8 uur in de week en het zit ook in je hoofd. En heel eerlijk, een marathon lopen of een andere lange afstand is niet echt heel goed voor mijn lijf. Nu heb ik nog wel wat op de planning staan, namelijk de Sallandtrail in april en nog een aantal trails met de hond. Het voordeel van die laatste is dat je zelf de afstand kunt bepalen en er daardoor weinig druk op zit. Voor de Sallandtrail zal ik nog even aan de bak moeten, maar deze is voorbij als het drukke moestuinseizoen begint. Ik heb nog geen idee hoe mijn hardloopweken er dan uit gaan zien. Ik denk dat ik vooral met de honden ga hardlopen en zo nu en dan een korte afstand voor mijzelf. Misschien loop ik een tijdje helemaal niet.

En dan hoop ik volgend jaar fris aan de start te staan van een nieuw marathonseizoen. De marathon van Berlijn staat al in de agenda. Misschien loop ik dan ook de marathon van Enschede In datzelfde jaar. En stiekem denk ik al aan trainen voor een vette PR, een marathon rond de 4:00 uur. We zullen zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *