Gelukkig nieuwjaar

Met al 2 oliebollen achter de kiezen, de top 2000 en knallend vuurwerk op de achtergrond schrijf ik deze blog. Zoals altijd kijk ik in deze tijd terug op het jaar en blik ik vast vooruit. Ik spreek niet van goede voornemens, maar van nieuwe doelen. Die zijn net iets abstracter, maar wel een stuk flexibeler hoe die in te vullen. Hierover later meer.

Als ik terug kijk op 2019 dan is er een aantal gebeurtenissen die voor mij het jaar hebben gekleurd, namelijk de verhuizing naar onze nieuwe woning en het buiten- en klusleven dat daarbij hoorde en de marathon van New York met de uitgebreide voorbereiding. Maar misschien nog wel kenmerkender voor afgelopen jaar zijn de nieuwe en versterkte vriendschappen. Zeker de afgelopen maand hebben we veel met familie en vrienden doorgebracht. Dit huis en de tuin nodigt het hele jaar uit tot vele bezoekjes. Verder reisde ik met mijn hardloopvriendinnen af naar respectievelijk Lissabon en New York. Memorabele reisjes waren dat. Verder stopte ik met mijn cateringbedrijfje, pakte ik mijn oude voetballiefde weer op, liep een PR tijdens de halve marathon van Enschede, liep ik de eerste lange trailrun met Joep en Jack, vierden wij 3 weken vakantie in eigen huis, hebben wij ons zelf afgewerkte Tiny house betrokken, had ik een enorme moestuinoogst, genoten wij van de prachtige omgeving van ons huis, de mooie zonsopkomsten en ondergangen, de klusdagen met familie en natuurlijke onze goede gezondheid.

Was het nu allemaal koek en ei? Nee, het was ook hard werken, soms iets te hard samen met onze drukke banen. We waren op een gegeven moment echt op. Gelukkig heb we de laatste maanden van het jaar weer een beetje balans gevonden. De verbouw van het huis liep vertraging op, net zoals de verbouw van de schuur, het onkruid in de moestuin bleef maar komen 😉, op mijn werk had ik een klus die heel moeizaam ging en waardoor ik thuis het werk niet kon los laten. Gelukkig is die klus op de valreep in 2019 afgerond. Maar over het algemeen niets te klagen.

Wat ik geleerd heb van het afgelopen jaar? Een beetje vertragen en meer loslaten, alles hoeft niet morgen af, je hoeft nu niet alle keuzes te maken en leef nog meer met de dag en het seizoen. Oftewel ‘go with the flow’. Mijn grootste uitdaging voor 2020 is om te kiezen. Waar word ik nu en op de lange termijn heel blij van, welke prioriteiten stel ik dan vervolgens.

En ik heb dus 4 doelen:

  1. Consuminderen
  2. Duurzamer leven
  3. Fitter en gezonder
  4. Iets voor anderen betekenen

Hoe ik daar invulling aangeef kunnen jullie komend jaar volgen op mijn blogs.

Bij deze allemaal een heel gelukkig 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *