Hondenparadijs Rijssen-Holten

Afgelopen weekend stond een beetje in het teken van de honden. En als de honden het naar hun zin hebben zijn de baasjes ook blij 😁. We hadden een huisje geboekt bij Landal Twenhaarsveld in Holten. Een speciale hondenbungalow. In de bungalow is al een ruime bench, hondenmand en voerbakken aanwezig. Maar de troef van het huis is de omheinde tuin die ook nog eens omgeven wordt door bomen en struiken. Ook het park is afgestemd op hondenliefhebbers. Er is een grote zwemvijver met strand en veel ruimte er omheen om te rennen, hondendouches en zelfs een heus hondenmenu in het restaurant. Bij aankomst is er een zakje met koekjes en een speeltje. Ook voor de baasjes een fijne woning met veel ruimte en goede bedden. Nadat we alles hebben uitgepakt ga ik met Joep en Jack naar de zwemvijver. Het stukje naar de vijver mogen ze al los. Als Jack vervolgens een andere hond ziet met het baasje aan de lijn ben ik te laat en heeft hij al een vrouw onderste boven gelopen. Wat een vervelend begin, gelukkig lijkt de vrouw er niets aan over te hebben gehouden. Joep is zielsgelukkig als hij de dummy uit het water mag apporteren. Jack heeft zijn bal al in het water laten vallen maar omdat hij nog niet kan zwemmen en Joep de bal niet interessant genoeg vindt zijn we die vrij snel kwijt. Als ik na drie kwartier weer terug wil zijn de honden het daar niet mee eens. Joep smeekt om te blijven, maar ik vind het mooi geweest. De rest van de avond ga ik lezen en kijken we naar de spannende voetbalwedstrijd Spanje – Portugal.

We slapen uit, dat wil zeggen tot 08.30 uur. Ik heb Jack al een paar keer gehoord maar doe net of ik hem niet hoor en op een gegeven moment geeft hij het op. Meteen de schuifpui open zodat ze even kunnen uitrazen in de tuin. In de tuin neem ik een kop thee, een bolletje met kaas en een banaantje. Met Jack ga ik een rondje hardlopen in de buurt. Met de auto rijd ik naar de parkeerplaats waar vandaan de gemarkeerde wandelroute vertrekt. Onderweg zie ik een Rustpunt en even twijfel ik om daar te gaan zitten, gewoon omdat ik dit altijd van die gezellige plekken vind. Deze is op een boerenerf. Plastic stoeltjes, parasolletje erbij en verder… niets. Waarschijnlijk veel gastvrijheid. De familie zelf zit aan een andere tafel te ontbijten. Vanaf de parkeerplaats volg ik de oranje pijltjes. Deze route is 5 kilometer en gaat volledig via een brede zandweg en een fietspad door het bos. Het grootste deel mag Jack loslopen. Heerlijk om de dag te beginnen met de geur van dennenbos en het geluid van vogels en verder niets. Na dit rondje gaan we terug naar huis. Ondertussen heeft manlief met Joep weer een uurtje bij de zwemvijver doorgebracht. Die zijn voorlopig wel even rustig denken wij, maar in de tuin wordt nog flink gestoeid en worden kuilen gegraven.

Na de douche ga ik de binnenstad van Rijssen bezoeken. Nadat ik de nodige moeite heb gedaan voor een parkeerplaats loop ik de binnenstad in. Het is er gezellig druk. Helaas ook hier in de aanloopstraat de nodige leegstand. Rijssen heeft een tweetal grote pleinen en de nodige horeca. Er is een zangkoor vrolijke liedjes aan het zingen. In Rijssen zijn veel modezaken te vinden. Helaas niet helemaal mijn mode, maar dat komt deels omdat mijn maat bijna niet te vinden is. 2 winkels springen er voor mij uit. Dat is de conceptstore Leuker by van Elles en een modezaak annex lunchroom She’s so different waar ook allerlei woonspullen die in de winkel staan verkocht worden. Een heel hip concept. Helaas geen tijd meer om de horeca te testen. De blauwe zone is maar voor 1,5 uur. Betaalt parkeren heeft zo zijn voordelen. Nou ja dit is natuurlijk dubbel goedkoop. Met lege handen rijd ik via kruidenhuis de Vlo, waar ik nog 3 bijzondere kruidenplantjes koop, terug naar het huisje. En daar doe ik de hele middag….niets. Ik ben mijn telefoon vergeten mee te nemen en dat is geen straf. Inmiddels schijnt het zonnetje en dus ga ik in het zonnetje lezen en lezen en…. Verder doen we die avond niet veel. We gaan met de honden nog naar de zwemvijver.

Zondagochtend ga ik na het ontbijt met Joep naar de Holterberg voor een hardlooprondje. Het is al gezellig druk rondom het startpunt van vele wandel, fiets en mountainbikeroutes. Rond dit tijdstip zijn het vooral Mtb-ers. We gaan de gele route volgen. Een 9 km lange route met vele hoogteverschillen, mul zand, mooie uitzichten op heide, bos, kortom prachtig. Zelfs de zon laat zich nog even zien. Allebei moe maar voldaan gaan we terug naar het huisje dat op nog geen 10 minuten rijden van de Holterberg ligt. Helaas is het niet heel zonnig anders had ik een bezoekje gebracht aan het naastgelegen openluchtzwembad. ‘S Middags brengen manlief en ik weer een bezoek aan de Holterberg, nu zonder honden. Die liggen uitgeput in hun mandjes. We brengen een bezoek aan het natuurmuseum. Er is een grote verzameling aan opgezette dieren die in Europa voorkomt. In een 11-tal diarama’s is een aantal dieren in hun omgeving weergegeven. Het is net echt. Verder is er veel te ontdekken voor kinderen. Het museum is zeker een bezoek waard. Daarna gaan we lunchen bij een van de vele horecagelegenheden. Na de lunch brengen we nog een bezoek aan de Canadese begraafplaats. Ik ben nog steeds onder de indruk dat in dit geval jonge Canadezen hebben gevochten voor onze vrijheid. De teksten van familieleden op de grafzerken, de bloeiende rode rozen, de stilte, echt een plek voor bezinning.

Terug in het huisje is het weer tijd voor….niets. Ik nestel mij in de wat minder comfortabele tuinstoel en dommel weg. Totdat Jack mij zachtjes begint te bijten in mijn neus. Het is weer speeltijd, haha. Het is natuurlijk ook een beetje hun weekend. We besluiten hetzelfde rondje te gaan wandelen dat ik eerder met Jack hardlopend heb gedaan. Na het rondje gaan we voetbal kijken. Compleet uitgeteld ploffen de honden naast ons op de bank en ze zijn direct in coma. We kijken de wedstrijd af en vertrekken daarna naar huis. We hebben al gecheckt of dit huisje in de zomervakantie toevallig nog beschikbaar is, maar helaas. Dit is zeker een park om een keer naar terug te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *