Uncategorized
Hoogtepunten twentetour 2018

Hoogtepunten twentetour 2018

Met een zomer die begon in april en vorige week eindigde kon ik geen beter jaar kiezen om vele uitstapjes te maken in eigen streek. Uiteindelijk heb ik 9 van de 14 Twentse gemeenten bezocht. De gemeentes Hengelo, Borne, Hof van Twente, Almelo en Losser bewaar ik voor volgend jaar. Hieronder de hoogtepunten van deze weekenden.

Enschede: een taartje eten bij mrs Brown, teveel geld uitgeven in 1 van de vele boetiekjes, de hele dag op pad zijn en dan nog lang niet alles hebben gezien en de vele praatjes met de bevlogen ondernemers.

Tubbergen: overnachten in Drostes Herberg, eten bij boer Jos in de historische boerderij, in het pikkedonker de weg terug zien te vinden, een pannenkoek eten bij het haardvuur bij de watermolen, het huisgemaakte burgemeestersgebak op het mooie terras van het ‘oale roadhoes’ en op hippe fietsen door het glooiende landschap.

Haaksbergen: de koude nachten in de bedstede van de safaritent, de speeltuin voor de tent, de witte venenroute fietsen met een prachtige tussenstop bij het infocentrum op het buurserzand, een high tea bij de watermolen, met de stoomtrein naar Boekelo en terug, een ijsje bij Paul Wilderink Ijssalon en de ondergaande zon op de weg terug.

Enter-Wierden: onze cottage met uitzicht op de Regge, SUPPEN op diezelfde Regge, voor dag en dauw op pad voor een wandeling over het Wierdenseveld, uurtje slaap inhalen in de hangstoel, een ouderwets potje scrabble, winkelen en fantastisch eten met onze moeders in Enter, een goed gevulde picknickmand op een wandelroute waar we bijna alleen zijn.

Rijssen-Holten: een hondenhuisje op een hondenpark waar we droomden over ons eigen huisje in het bos, de Holterberg en de mooie wandelroute die ik hardlopend met Joep heb afgelegd, de indrukwekkende Canadese begraafplaats en het mooie Natuurmuseum

Dinkelland: 180 kilometer fietsen door fantastische natuur, overnachten bij de boer en eten op het boerenerf, de rondleiding door landgoed Singraven, de geschiedenis van het Klöpjeshoes, een rosé met hapjesplank op een terrasje in de schattige straatjes van Ootmarsum, de rosé met borrelhapje bij het Stift, vliegtuig en tractor in 1 beeld vangen op het vliegveld.

Twenterand: de grote welkomstmand in onze trekkershut, de super enge maar fantastische mountainbiketocht over de Lemelerberg door het mulle zand, een biologisch matcha ijsje en verse karnemelk bij een boerderij op de terugweg, het koude water van het zwembad op de camping, genieten van het ondergaande zonnetje op het bijna lege campingveld, winkelen in Den Ham, een terrasje tussen de locals op zaterdagavond in Den Ham.

Oldenzaal: de vele mooie boetieks, de prachtige natuur rondom Oldenzaal, het gezellige terras, heerlijk eten in een oud fabriekspand, een thuisbioscoop in de B&B, een veel te zoete milkshake met donut on top, een vroeg hardlooprondje met daarna een uitgebreid ontbijt, een LP van Whitney Houston.

Hellendoorn: een B&B midden op de Sallandse Heuvelrug, een goede vegetarisch hap bij een Amerikaans eetcafé, herten tijdens een vroege ochtendwandeling, verse bloemen, een grote pot thee voor ons huisje in de najaarszon, een uitgebreid ontbijt, chocolaatjes eten op een voormalig sanatorium, als laatste het restaurant verlaten na een heerlijk 3 gangen diner en een Hans en Grietje huis tijdens een wandeling over de Sallandse Heuvelrug, een lekker taartje en verse thee bij herberg de Pas.

Wat ben ik trots op mijn streek, de natuur, de gastvrijheid en de variatie. Alle zonnestralen waren een kadootje. Maar vooral de lieve vrienden en familie het waarmee ik op pad mocht gaan. Bedankt Marijke, Jolinde, Marieke, Jeroen, Mama, Irene, Hanneke en natuurlijk manlief die niet alleen een weekend mee ging, maar alle andere weekenden alleen met de honden thuis was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *