Uncategorized

Mijn moestuindagen

Het wordt rustiger in de moestuin. Omdat de planten groter worden is er minder onkruid. En verder ben ik vooral aan het oogsten. En ben ik de jungle die fruittuin heet aan het fatsoeneren. Ongelooflijk wat een onkruid.

Vrijdag kwam mijn vervroegde verjaardagskado, een mandarijnboom van 2,5 meter voor in de kas. Hij is echt prachtig. En als hij bloemen krijgt ruikt hij heerlijk zoet.

Of het is beginnersgeluk, talent of goede grond, maar ik heb zowaar een eerste bloemkool, een watermeloen (ter grootte nog van een golfbal), twee aubergines, Spaanse pepers en paprika’s. Ik word daar heel blij van. Verder heb ik heel veel tomaten (nu nog groen), pompoenen (waarvan ik de eersten nu heb geoogst) en snackkomkommers (waar ik snel bij moet zijn anders is Jack mij voor.

De pasgezaaide Chinese Kool en Paksoi komen al op, ook de bijgezaaide bietjes, snijbiet, goudsbloemen, andijvie, roodlof en sla komen op. Er valt dus nog genoeg te oogsten de komende tijd.

Vrijdag maakte ik nog een explosief gerecht. Aardappels met een puree van doperwten, koriander, ingemaakte citroen en groene peper. Een ware smaakexplosie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *