Uncategorized

Op weg naar NYCM

Ik heb vakantie en dan denk je lekker veel te gaan trainen. Onze vakantie is geen luilekker vakantie, maar we zijn flink aan de slag. Ik vooral in de moestuin, maar ook in de B&B. En dus valt de trainingsarbeid tegen. Maandag was ik van plan een tempoloop te gaan doen maar had aan het einde van de dag echt geen zin meer na alle fysieke arbeid. En dus combineerde ik dinsdag het baantjes zwemmen met hardlopen. Voor de verandering ging ik naar het buitenbad in Alstätte, 6 kilometer hier vandaan. Ik besloot heen en terug te gaan hardlopen. De heenweg haalde ik nog een mooi tempo van 10 km per uur. Daarna een half uurtje zwemmen. Ik kreeg helaas de slag niet lekker te pakken. Misschien omdat dit een kleiner bad is en je vaker moet keren. En dus besloot ik halverwege maar heel ontspannen wat baantjes te trekken met mijn hoofd grotendeels boven water. Ach en zo maakte ik nog een praatje met een vrouw die ieder jaar op de camping in Buurse staat. Een op en top fitte vrouw van ik denk midden zestig. Ze vertelde twee keer per week te zwemmen en drie keer per week te fitnessen in de vakantie. Inspirerend vind ik. Ze wenste mij succes voor New York toen ik met mijn rugzak weer op weg was naar de uitgang. Zelf was ze meer een sprintster gaf ze aan. Altijd leuk gesprekjes met wildvreemden. De temperatuur was inmiddels opgelopen en de beentjes waren ook niet heel fris. Toch pittig om dit te combineren. Met moeite volbracht ik de 6 kilometer. Uiteindelijk zwom ik denk ik ongeveer 800 meter en liep ik 12 kilometer.

Op woensdag was ik van plan naar de krachttraining te gaan en daar ook hardlopend heen te gaan. De hardlooptraining ligt nu een aantal weken stil. Op het laatste moment besloot ik hiervan af te zien. Ik had zo enorm gebuffeld in de tuin dat ik fysiek niet meer kon. Ik had mijn portie krachttraining wel gehad.

Zo zag ik eruit na een dagje tuin

Donderdagochtend lag ik om 06.30 uur in het zwembad in Gronau. Wel heel vroeg in de vakantie maar mijn vriendin moest wel werken. Nu kon ik wel genieten van een prachtige ochtend. Omdat het de dag ervoor had geregend, het koud was en de zon al volop scheen was er een prachtige nevel over de velden waar de koeien graasden. Echt een fotomoment. Maar koud was het wel. Na drie kwartier hadden we er genoeg van. Donderdagavond liep ik hard. Ik had wel een schop onder de kont nodig van manlief. En omdat de honden al een tijd niet meer mee waren geweest besloot ik met Jack te gaan lopen. Dat is pas intervaltraining. Want ondanks het vaak moeten stoppen onderweg om Jack te laten snuffelen liepen we gemiddeld toch 10 kilometer per uur en in totaal 7,5 kilometer. En het was heerlijk. Rond zonsondergang kleurt alles heel mooi, ruikt alles lekker en is er veel wild te zien. We zagen ooievaars en een reeënfamilie. Ook liepen we langs een weiland met jonge nieuwsgierige koeien. Jack vond het wel spannend en ging daarom maar gras eten. Haha omgekeerde wereld. En we ontdekten vlak bij huis weer een leuke nieuwe route.

Vrijdag had ik een rustdag en zaterdag stond de lange duurloop met mijn hardloopmaatje waarmee ik in NY loop gepland. We hebben afgesproken vanaf nu zoveel mogelijk samen de lange duurlopen te plannen en om en om bedenken we een route. Dit keer kwam ze bij mij en bedacht ik een route. Er stond een duurloop van 26 kilometer op het programma. Bijna drie uur deden we erover. Onderweg stopten we een paar keer om te eten en te drinken en we stopten een keer om heerlijke bramen te snoepen. Het was een fijn hardloopweertje, een mooie route en bijna geen mens te bekennen. We kletsten wat af en het ging heel gemakkelijk. Aan het einde van de route werden we nog getrakteerd op twee reeën die vlak voor ons de weg overstaken. De eerste van de zes duurlopen boven de 25k zit erop. Het komt nu gevoelsmatig echt dichterbij.

Vanmorgen liep ik een ronde van 5 kilometer met Joep om uit te lopen. Een deel wandelde ik omdat ik aan de klets raakte met een man die op de camping in de buurt stond en met zijn honden aan het wandelen was. Joep genoot ook van de wandeling. Twee vliegen in 1 klap dus. En weer was er een ree te zien, een veld vol ooievaars en een grote roofvogel. Wat een heerlijk om zo midden in de natuur te wonen. Ik heb de afgelopen maanden meer reeën gezien dan daarvoor in mijn hele leven.

Resultaat deze week:

Hardlopen: 50 kilometer

Krachttraining: 0 uur (wel ruim 10 uur onkruid wieden)

Zwemmen: 1,5 uur (ongeveer 2 kilometer)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *