Uncategorized

Op weg naar NYCM

De temperaturen waren afgelopen week een stuk aangenamer en dus geen reden om niet te gaan lopen.

Ik begon de week op maandag met krachttraining. Het was niet mijn dag of de training was zwaar, maar het kostte mij allemaal behoorlijk wat moeite. Behalve de oefening waarbij we over een obstakel moesten gaan. Daar kwam de klimgeit in mij naar boven.

Dinsdag kregen we bezoek in de middag. Het was heel gezellig. Hapjes, wijntje en pizza stonden op het menu. Om 20.00 uur vertrok het gezelschap. Toch nog maar even de hardloopschoenen aangedaan. 10 minuten inlopen en daarna 30 minuten op marathontempo (pace 5:50 per kilometer). Ik kon moeilijk een constant tempo aanhouden en moest hard werken om tempo te houden. Die pizza lag wat zwaar op de maag, haha. Daarna heb ik uitgelopen in een lager tempo. Woensdag was een klusdag en gingen we een hapje eten buiten de deur, dus sloeg ik de krachttraining over. Donderdag ook en bovendien kregen we bezoek. En dus moest alles in het weekend gebeuren. Achteraf niet de beste keuze.

Vrijdagochtend liep ik een interval, zonder horloge, want die was weer eens leeg. Het werden drie versnellingen, waarvan twee tegen de bult op. Op zaterdag ging ik met Jack canicrossen in het Springendal. Een prachtig gebied waar ik samen met nog drie duo’s de route van 7,5 kilometer liep. Halverwege namen we een pauze bij de molen van Bels, voor een kop thee en taart. Daarna vervolgden wij onze route en werden we getrakteerd op een hoosbui.

Zondag stond weer een lange duurloop op het programma van 23 kilometer. Om 8.00 stond ik bij mijn hardloopmaatje voor de deur. 1 van de canicrossers, liep (zonder) hond ook mee. Het was heerlijk hardloopweer en we waren ook zeker niet de enige. Maar weer een heel mooi stukje Twente gezien. Overigens ging het wel wat moeizaam. We liepen ook een hoger tempo dan de vorige keer en drie keer op rij lopen was ook niet heel slim.

Ik merk dat ik wat last begin te krijgen van de liezen. Niet tijdens het lopen, maar in bed. Volgende week heb ik een afspraak bij de podoloog. Ben benieuwd wat daar uit komt. Afgelopen weekend heb ik mij trouwens ingeschreven voor de run forest run trail in het Springendal. 34,5 kilometer eind september. Dat wordt pittig, maar wel een goede voorbereiding denk ik.

Resultaat deze week:

Hardlopen: 47 kilometer

Zwemmen: 0 meter

Krachttraining: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *