Op weg naar NYCM

Op weg naar NYCM

De weken vliegen voorbij, nog maar 9 weken te gaan. Ik blik even terug op twee weken, heb gewoon geen tijd voor een blog :). Twee heel verschillende weken, waarin ik na een heel intensieve week vorige week wat gas terug moest nemen.

Ik begon twee weken geleden met de spierpijn van de Holterberg nog in mijn lijf aan een wandeling maandagmorgen met Jack. In de avond ging ik voor het eerst een Workout of the day doen bij mijn ‘sportschool’. Zwaar en erg leuk, met de nodige hindernissen en weer een flinke plensbui aan het einde. Dinsdag startte en eindigde ik met yoga. Daartussen door liep ik direct vanuit werk een klein uurtje.

Woensdagochtend lag ik weer lekker op het matje. De honden wennen eraan en moedigen mij vanaf de bank aan. De hardlooptraining begon weer en dus ging ik na het eten eerst een intervaltraining doen van 7,7 kilometer en daarna nog een krachttraining. Donderdagochtend lig ik met mijn vriendin al vroeg in het zwembad.

Vrijdagochtend was ik van plan met Joep te lopen, maar die reageerde niet bepaald enthousiast toen ik met de hardloopspullen aankwam. Jack stond al stuiterend naast mij, dus dan gezellig met Jack. We liepen een supersnelle ronde, grotendeels door het Aamsveen. Het was een prachtige ochtend, ochtenddauw, zon, reeën en een heuse buikschuiver. Zaterdagochtend deed ik nog een krachttraining. Op zondag stond een duurloop van 26 kilometer op het programma. We liepen door Duitsland richting Gronau en omdat het warm zou worden die dag vertrokken we al om 07.30 uur. Helaas raakten we de routebordjes kwijt en was de route niet heel mooi. Wel hadden we wat bruggen, waarop we goed konden oefenen voor NY. Na 27 kilometer en een stuk uitwandelen konden we een heerlijk verfrissende duik in ons zwembad nemen. Het resultaat voor deze week:

56 kilometer hardlopen , 3 uur krachttraining, 1 uur zwemmen en 2,5 uur yoga.

Afgelopen week startte ik met dezelfde intentie. Op maandag wandelde ik weer een uur met Joep om de beentjes los te lopen. Ik had echter vooral spierpijn rondom mijn schouders en daarom sloeg ik de krachttraining die avond over. Even mijn lijf wat laten herstellen. Dinsdagochtend ging ik vroeg op pad om voor mijn werk een tempoloop te doen. Het tempo lag hoog, net iets te hoog bleek later. Ik liep 11,3 kilometer in 1.05 minuten. Nadat ik de fout maakte om ook nog eens op hakken naar het werk te gaan kon ik in de avond amper lopen. Ik had enorm last van mijn bekken. Wel ging ik in de avond nog zwemmen in het Hulsbeek. Dat ging best goed totdat ik het water uitstapte. Ik besloot dat rust nu het beste was en dus liep ik niet meer hard tot de lange duurloop. Wel ging woensdag nog naar krachttraining en deed ik vrijdag nog een pittige yogasessie thuis. Zaterdag stond een duurloop van 30k op het programma. Om 07.00 uur was ik al bij mijn hardloopmaatje. Het zou weer warm worden. We liepen een prachtige route rondom Denekamp. De route ging grotendeels door bet bos en het ging dus erg goed met de warmte. De kilometers vlogen voorbij. We voelden ons allebei goed. Ik had alleen een minder momentje toen we op een stuk kwamen vol in de zon en op het warme asfalt en in combinatie met een paar buikkrampen. We hebben kort gepauzeerd en daarna ging het weer prima. Na 30,5 kilometer stopten we om nog 500 meter uit te wandelen. Zonder echte pijntjes en met weinig vermoeidheid liepen we deze afstand. In de middag hebben we geluncht bij de watermolen Singraven en hebben we alvast plannen gemaakt voor als we in NY zijn. Het begint nu echt te leven.

Zondag geen sport voor mij, wel heel veel klussen en tuinieren 😉

Resultaat afgelopen week: hardlopen 42 kilometer, 1 uur krachttraining, 30 minuten zwemmen, 1 uur yoga.

Volgende week staat een duurloop van 23 kilometer op het programma en de singelloop in Enschede.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *