Sugarchallenge – Nog 1 week te gaan

Nog 1 week te gaan en dan zit de sugarchallenge erop. Nou ja het gedeelte van 30 dagen zonder iedere vorm van suiker. Het is de bedoeling dat je daarna nog 3 maanden suikerbewust door het leven gaat. Je mag dan bijvoorbeeld wel honing maar geen witte suiker, wel brood maar dan volkoren en chocola maar dan wel heel puur. (Ik kan niet wachten). Ik denk dat ik deze maanden wel wat ga smokkelen, maar het merendeel van de maaltijden en tussendoortjes wil ik wel ‘suiker’vrij houden.

Ik begin inmiddels aardig te wennen aan het suikervrij eten. Ik ben er steeds minder mee bezig en nog belangrijker ik eet steeds minder tussendoortjes. Mijn hoofd komt langzaam tot rust. Ik heb nog steeds geen moeite met het afslaan van alle traktaties op het werk. Vandaag gingen de roze koeken, gangmakers en de gevulde koeken rond. Om toch mee te doen haalde ik een handje nootjes uit de tas. Ondanks dat deze koeken niet mijn favoriet zijn bleef ik er vroeger wel verlekkerd naar kijken, nu was ik daar helemaal niet op gericht. En om toch lekker te kunnen bakte ik een sodabread met yoghurt en volkoren meel. Een smeuïg broodje is het geworden, heerlijk met een plak kaas of met amandelspasta. Het is overigens best een uitdaging om buiten te deur te eten. Vorige week at ik met mijn vriendin in een viszaak. Tja wat bestel je dan als je geen gebakken vis mag eten. Gelukkig kon ik een salade bestellen met gerookte zalm en een zoute haring. Ik heb nu een aantal keren buiten de deur geluncht en vooral de dressings zijn lastig. Ik gok het er dan maar op, want ik heb geen zin om daar naar te vragen. Ook vond ik deze week in de supermarkt een lekkere salade to go met quinoa. Kortom het is er allemaal wel, maar je moet wel even zoeken.

En dan mijn huid, tja echt heel grote verschillen zie ik niet, maar mijn huid lijkt iets rustiger te worden. Suiker schijnt huidveroudering (lees rimpels) te versnellen. Dus hopelijk over een week geen rimpels meer en 10 jaar jonger ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *