Weer aan de studie

Na mijn laatste studie, nu alweer een jaar of 5 geleden riep ik dat ik nooit meer een lange studie ging doen. Gisteren schreef ik mij in voor een nieuwe lange studie. Alleen ga ik nu iets doen wat niet met mijn huidige baan te maken heeft, want ik wil een carrière switch maken.

Laat ik voorop stellen dat ik nu een leuke baan en leuke collega’s heb, maar als ik na denk over de toekomst dan zie ik mij dit werk niet meer doen over 10 jaar. De reden: ik wil heel graag voor mijzelf beginnen, iets helemaal zelf opbouwen, mijn eigen draai geven. Bij voorkeur begin ik een eigen theetuin, maar ik weet ook dat een theetuin meer hobby is dan dat ik er een goed belegde boterham mee verdien. Want eerlijk is eerlijk, aan het buitenaf wonen, hangt wel een prijskaartje en dat heb ik er graag voor over.

En dus wil ik wel een theetuin beginnen maar met een goede basis ernaast. Ik zoek iets wat ik bij voorkeur vanuit huis kan doen en waar ik zelf mijn agenda kan beheren. Maar bovenal wil ik iets doen waar mijn passie ligt. En ik denk dat ik het gevonden heb. Ik ben al jaren geïnteresseerd in voeding en gezondheid en vooral de psychische kant ervan. Hoe creëer je een gezonde levensstijl. Daarbij vind ik het leuk om anderen te inspireren en te adviseren. En dus schreef ik mij in voor de bachelor psychologie en wil ik daarna de master gezondheidspsychologie gaan doen.

Ik moest wel even slikken toen ik het deeltijd tijdspad zag. Ruim 6 jaar alleen voor de bachelor. Met een beetje geluk krijg ik 30 studiepunten vrijstelling en gaat er een jaar af. Ik streef er nu naar om de bachelor en master in 6,5 jaar af te ronden. En dus schreef ik mij in voor 2 vakken. Lekker ambities dus.

In mijn hoofd heb ik al bedacht hoe ik het aan ga pakken. Van maandag t/m donderdag naast mijn werk dagelijks 3 uur studeren. Op vrijdag (mijn vrije dag) 8 uur en zaterdag en zondagochtend nog 2x 5 uur. En als het niet werkt dan wordt het gewoon wat minder ambitieus en doe ik er wat langer over. Nu nog maar even gebruik maken van de frisse energie en dan hopelijk een vliegende start maken. 10 februari is de start, volgende week krijg ik de boeken. Ik kijk er erg naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *